fbp

FixYou Ambassadør

Nanna Vigild

Roning

Talentfuld roer med imponerende resultater

Nanna Vigild er en dygtig roer og en værdifuld ressource for det danske landshold som medlem af bruttolandsholdsgruppen.

Hun har opnået bemærkelsesværdige sejre både nationalt og internationalt, herunder guldmedaljer i 4- og 8+ ved DM. I øjeblikket er der en OL-kvalifikation i sigte, som hun og den resterende 8’er arbejder hårdt imod.

Hun stræber altid efter personlig udvikling og inspirerer andre unge roere med hendes ydmyghed og målrettede tilgang til sporten.

Uden for vandet arbejder Nanna målrettet på at forfine sine færdigheder og overvinde modgang. Hendes passion for sporten og evne til at imponere gør hende til en inspirerende figur i roerverdenen.

Oscar
  • Medlem af bruttolandsholdsgruppen
  • Guld titler i 4- og 8+ ved DM

Følg Nanna Vigild

Har du en problematik?

Har du spørgsmål?

Ofte sete problematikker og skader hos roere

Inden for roning er der flere skader og problematikker, der ofte ses.
Nogle af de hyppigste inkluderer:

Rygskader:
Stor belastning af ryggen under roning kan føre til smerter, ømhed og skader i ryggen, herunder lændesmerter, diskusproblemer og muskelspændinger.

Skulderskader:
Gentagne rotag kan forårsage skulderproblemer som senebetændelse, impingement (klemning af senerne), rotator cuff-skader og betændelse i armene.

Knæskader:
Benene spiller en stor rolle i roning. Unødvendig belastning grundet ueffektiv teknik kan medføre problematikker som springerknæ og løberknæ, samt korsbånd og meniskskader.

Håndleds- og albueskader:
Gentagen belastning af håndled og albuer kan føre til smerter, tendinitis (senebetændelse) og golf eller tennisalbuer.

Overbelastningsskader:
Den gentagne bevægelse og belastning i roning kan føre til generelle overbelastningsskader som muskelspændinger, betændelsestilstande og stressfrakturer

Hvordan kan en sportsklinik hjælpe en roer?

En sportsklinik kan være til stor hjælp for en roer ved at tilbyde sportsmassage, sportsakupunktur og fysioterapi. Ro-sport er en krævende disciplin, der sætter store krav til kroppen. Disse behandlinger kan spille en afgørende rolle i at forbedre en roers præstation, mindske risikoen for skader, problematikker, samt fremme en hurtigere restitution.
Lad os se nærmere på, hvordan hver af disse behandlingsformer kan være gavnlige for en roer:

Sportsmassage: 
Muskulær afslapning:
Massagen kan løsne spændte muskler, der kan opstå som følge af den gentagne bevægelse og dermed en øget performance.

Smertelindring:
Roere kan opleve smerter og ømhed i skuldre, ryg og arme. Sportsmassage kan hjælpe med at lindre disse smerter og ømhed.

Forbedret fleksibilitet:
Sportsmassage kan øge fleksibiliteten i muskler og led, hvilket er vigtigt for at udføre de ydrepositioner man kommer i, når man roer og dermed nedsætte chance for problematikker eller værst tilfælde skader.

Sportsakupunktur: 
Smertelindring:
Akupunktur kan reducere smerter og ubehag i forbindelse med problematikker som betændelse tilstande, forstrækninger eller fibersprængninger.

Muskulær afslapning:
Akupunktur kan hjælpe med at løsne spændinger, hvilket kan forbedre roerens præstation og reducere muskelspændinger.

Hurtigere restitution:
Akupunktur fremmer kroppens naturlige helingsprocesser og dermed hjælpe personens krop til at komme sig hurtigere efter en problematik og derved øger det personens restitution.

Fysioterapi: 
Skadesbehandling og forebyggelse:
En fysioterapeut kan identificere og behandle skader, der opstår i forbindelse med rotræning og konkurrence, samt udvikle træningsprogrammer for at forebygge fremtidige skader.

Styrketræning og mobilitet:
Fysioterapi kan hjælpe roeren med at sammensætte et program til ro atletens evt. svagheder eller ubalance, så det er med til at opbygge styrke i området. Så kan fysioterapeuten også hjælpe med at udarbejde specifikt program til mobiliteten, så atleten kan blive optimere på de ydrepositioner vedkommende kan være begrænset i, grundet dårlig mobilitet. Det vil være med til at fremme atletens performance.

Samlet set kan sportsmassage, sportsakupunktur og fysioterapi i en sportsklinik tilbyde en omfattende tilgange, til at hjælpe en roer med at opnå deres fulde potentiale, mindske risikoen for skader og problematikker, øget performance og fremme en hurtigere restitution .Det er vigtigt, at behandlingsplanen tilpasses den individuelle roers specifikke behov, træningsmængde og mål for at opnå de bedste resultater.