fbp
Lændesmerter
30/60min
395/695 DKK

Lændesmerter

Lændesmerter kan være en bred vifte af forskellige årsager til smerter i nedre ryg. I de fleste tilfælde kan man ikke være sikker på årsagen til smerter i lænden, da der kan være flere faktorer i spil. I andre tilfælde kan der ses en påvirkning på en nerverod, der kan skyldes en diskusprolaps eller slidgigt på de skråtstillede led (facetled) i ryggen.
Når der er nervepåvirkning, vil der være bensmerter i et radikulært (skarpt jagende, sovende og borende) smerte, der kan nedsætte eller ændre ens følesans i området.
Vi anbefaler dog hvis det er påvirkning på en nerverod, der kan skyldes en diskusprolaps, at man tager forbi vores fysioterapeut.

 

Ofte sete lændesmerter i klinikken

Hos FixYou ser vi, og arbejder med, forskellige årsager til lændesmerter hos vores klienter.

Psoas/generelt en stram core er noget vi ser ofte i FixYou.
Hvis en psoas enten er for stram, kort eller uelastisk grundet for dårlig restitution, vil symptomerne ofte være ømhed eller smerter i lænden. Da en for kort psoas vil trække i lænden for at kompensere, hvorved at man vil lave et svaj i lænd, da maven vil presse frem og dermed vil der være en statisk belastning på lænden, som kan give smerter og ømhed i lænden. Dette problem ser vi relativt ofte i klinikken grundet det klientel vi har, så en for stram psoas, er en problematik vi behandler en del af.

En anden problematik kan stamme fra vores adduktor/lyske. Lyskesmerter kan stamme mange steder fra og kan være svært at diagnosticere. Man kan dele senesmerter i lysken op i fire kategorier. 

  • Hoften indadfører (adduktor-relateret)
  • Skambenet (pubic-relateret)
  • Lyskebåndet(inguinal-relateret)
  • Hoftebøjer(psoas-relateret) 

Når vi har en indadfører hofte, stammer vores smerter i lysken fra vores adduktor, som kan skabe smerter i lænden, som egentlig er lyskesmerter.
Når vi ser disse problematikker, er det oftest overbelastning af vores sener. Når vi bruger vores muskler, resulterer det i en forøgelse af bindevævet og øget stivhed, og dermed øget styrke af senen, forudsat fornuftig restitution. Overbelastning opstår netop ved mangel på restitution, som medfører nedbrydning af bindevævet, mere stivhed, øget deformation, mikro-bristninger af vævet, væskeophobning og smerte.
Dermed kan en for stram, overbelastet adduktor eller for dårlig restitution, give smerter i lænden.

 

Hvordan behandler vi lændesmerter?

Det kommer selvfølgelig an på problematikkens omfang. I FixYou Sport Clinic er vores fokus forebyggelse, så vi vil altid have folk ind, inden skaden sker.
Når vi behandler en klient, er det enten med fysioterapi, sportsmassage, sportakupunktur, tens/ems, pnf udstrækning, scraping eller en kombi behandling hvor vi bruger flere af værktøjerne i en behandling. Disse værktøjer bruges enten til forebyggelse, eller behandling af skader og skavanker.
I forhold til hvis klienten har lændesmerter, kan det som sagt komme an på mange ting, men hvis det er en overbelastet eller spændt lænd, glutes eller hoftebøjer vil vi i 9 ud af 10 gange bruge en dybdegående sportsmassage til at løsne op i det område hvor klienten mærker spænding/smerter, da det vil virke 9 ud af 10 gange. 

 

Hvis problematikken er tilbagevendende

Hvis problematikken bliver ved med at komme tilbage, eller hvis du har gået med problematikken i længere tid, anbefaler vi en behandling med sportsfysioterapi.

Ingen forløb er de samme og problematikken vil altid udforme sig forskelligt efter individet. Vores Sportsfysioterapeut vil dog altid starte med at lave en grundig undersøgelse samt eventuelle test for at få et overblik over problematikkens omfang. Ud fra dette vil han sammensætte et forløb bestående af manuel behandling på klinikken, vejledning ift korrekt aflastning og tilrettelæggelse af de optimale øvelser for at styrke området op igen. Alt sammen for at hjælpe dig godt og trygt gennem forløbet og hurtigst muligt tilbage til “normal” funktion igen.

 

Kontakt os gerne

Du er altid mere end velkommen til at kontakte os på Facebook, instagram, mail: info@fixyou.dk eller på +4552511303 til en uforpligtende samtale, hvor vi gennemgår din nuværende tilstand. Her vil vi vejlede i forhold til, hvilken behandling der  vil være mest optimalt. Der bliver selvfølgelig taget højde for, at generne kan have ændret sig op til selve behandlingen.

* Behandlingen egner sig til alle typer, men primært til sportsudøvere – book en tid HER