fbp
golfalbue
30/60min
395/695 DKK

Golfalbue

Medial epikondylit, også betegnet golfalbue, er en betændelsestilstand lokaliseret på indersiden af albuen, modsat begrebet tennisalbue, som er lokaliseret på albuens yderside. Det er i manges tilfælde ikke golf, der ligger til grunde for denne tilstand, men skyldes en generel overbelastning af albuens sene-hæftninger. Ofte ses det, at tilstanden udvikler sig over længere tid (uger, måneder eller sågar år) efter gentagende gange at have udført ensidige bevægelser. 

 

Symptomerne ved en golfalbue:

  • Smerter i albuens inderside både i aktiv og passiv tilstand.
  • Mærker en murrende fornemmelse.
  • Strålinger ud i overarmen og underarmen ned mod håndleddet.
  • Begrænsning af arbejds- og daglige funktioner med løft og vrid.

 

Hvordan behandler man en golfalbue?

Hos FixYou Sports Clinic ser vi bedst effekt ved brug af sportsakupunktur ved en golfalbue. Som regel er behandlingen af en golfalbue et længere forløb, men i samspil med sportsakupunktur anbefaler vi, at man undgår for meget aktivitet og belastning af albuen. Dette gælder både på arbejdspladsen og til træning. Du kan eventuelt skadesforebygge en golfalbue ved styrketræning af muskulaturen ved albue og underarm. Det er væsentligt at pointere, at tilstanden oftest er længerevarende, og ikke blot forsvinder fra den ene dag til den anden. Det er vigtigt, at man undgår belastning af albuen, skadesforebygger og evt. anvender behandling hos FixYou, hvis man ønsker hurtigst virkning.

Hvis problematikken er tilbagevendende

Hvis problematikken bliver ved med at komme tilbage, eller hvis du har gået med problematikken i længere tid, anbefaler vi en behandling med sportsfysioterapi.

Ingen forløb er de samme og problematikken vil altid udforme sig forskelligt efter individet. Vores Sportsfysioterapeut vil dog altid starte med at lave en grundig undersøgelse samt eventuelle test for at få et overblik over problematikkens omfang. Ud fra dette vil han sammensætte et forløb bestående af manuel behandling på klinikken, vejledning ift korrekt aflastning og tilrettelæggelse af de optimale øvelser for at styrke området op igen. Alt sammen for at hjælpe dig godt og trygt gennem forløbet og hurtigst muligt tilbage til “normal” funktion igen.

 

Hvad gør jeg inden, under og efter min konkurrence?

Hvis du har en konkurrence i den nærmeste fremtid, og du stadig mærker symptomer, anbefaler vi, at du evt. gør brug af sportstape og/eller sportsbandage, for at undgå unødige overbelastninger. Her kan du altid kontakte en af FixYou´s behandlere for gode råd og tips til, hvordan du kan skåne din problematik bedst. Efter konkurrencen anbefaler vi, at du efter behov, bestiller tid i klinikken til en omgang sportsakupunktur, hvis du stadig oplever smerter.

 

Kontakt os gerne

Du er altid mere end velkommen til at kontakte os på Facebook, instagram, mail: info@fixyou.dk eller på +4552511303 til en uforpligtende samtale, hvor vi gennemgår din nuværende tilstand. Her vil vi vejlede i forhold til, hvilken behandling der  vil være mest optimalt. Der bliver selvfølgelig taget højde for, at generne kan have ændret sig op til selve behandlingen.

* Behandlingen egner sig til alle typer, men primært til sportsudøvere – book en tid HER