fbp
spændingshovedpine
30/60min
395/695 DKK

Spændingshovedpine

Hovedpine ses i forskellige niveauer og skyldes en lang række årsager. Den hyppigste form for hovedpine er spændingshovedpine. Det ligger i navnet, at denne form for hovedpine skyldes spændt muskulatur eller blot følelsen af spændthed i hele hoved. Det er især muskulaturen i nakke, hovedbund, ansigt og skuldre, som kan udløse eller være en faktor til spændingshovedpine.

 

Symptomer

  • Mild trykkende fornemmelse i hele hovedet.
  • Moderat hovedpine flere gange om ugen eller om dagen.
  • Kan give strålinger ud i nakken og arme.
  • I sjældne tilfælde kan man opleve kvalme og lysfølsomhed.

 

Behandling hos FixYou Sports Clinic

I FixYou Sports Clinic er et generelt fokusområde at få løsnet muskulaturen i øverste del af ryggen og nakken ved behandlingen af en spændingshovedpine. Til en behandling vil der selvfølgelig blive taget højde for niveauet af spændingshovedpinen og ekstra ømtålelige punkter. En behandling af spændingshovedpine vil som regel vare 25-30 minutter. 

Det er især musklerne trapezius og sternocleidomastoideus, som har en tendens til at spænde op i løbet af dagen. Dette kan skyldes en dårlig kropsholdning på arbejdspladsen eller i træningsrummet. Det er bl.a. en af de ting, man selv kan gøre for at forebygge en begyndende spændingshovedpine.

 

Hvad kan jeg selv gøre?

Herunder er vist en række punkter, som vi i FixYou Sports Clinic anbefaler, at man fokuserer på, hvis man mærker en eller flere af førnævnte symptomer:

  • Søvn (Minimum 8 timer pr. nat – kan differentiere ud fra belastning)
  • Kost (Spis regelmæssigt sund kost i ugens 7 dage)
  • Hydrering (Drik omkring 2-4 liter vand dagligt – kan variere efter højde og drøjde) 
  • Fysisk aktivitet (Sørg for at holde bevægeapparatet ved lige og få frisk luft)
  • Kropsholdning (Vær opmærksom på kropsholdning på arbejde og/eller til træning)
  • Afspænding (Prøv at afspænde førnævnte muskulatur med en foamroller eller lacrosse bold – evt kontakt os hos FixYou Sports Clinic)

Hvis problematikken er tilbagevendende

Hvis problematikken bliver ved med at komme tilbage, eller hvis du har gået med problematikken i længere tid, anbefaler vi en behandling med sportsfysioterapi.

Ingen forløb er de samme og problematikken vil altid udforme sig forskelligt efter individet. Vores Sportsfysioterapeut vil dog altid starte med at lave en grundig undersøgelse samt eventuelle test for at få et overblik over problematikkens omfang. Ud fra dette vil han sammensætte et forløb bestående af manuel behandling på klinikken, vejledning ift korrekt aflastning og tilrettelæggelse af de optimale øvelser for at styrke området op igen. Alt sammen for at hjælpe dig godt og trygt gennem forløbet og hurtigst muligt tilbage til “normal” funktion igen.

 

Hvad gør jeg inden, under og efter min konkurrence?

Inden den kommende konkurrence, skal man prøve, at vedligeholde førnævnte punkter. 

Under konkurrencen kan det være en fordel, at gøre brug af en lacrosse bold og/eller foamroller til opvarmning af ryggens øverste muskulatur. 

Efterfølgende har vi bedst erfaring med, at man hurtigst muligt kommer i gang med sit forløb hos FixYou Sports Clinic.

 

Kontakt os gerne

Du er altid mere end velkommen til at kontakte os på Facebook, instagram, mail: info@fixyou.dk eller på +4552511303 til en uforpligtende samtale, hvor vi gennemgår din nuværende tilstand. Her vil vi vejlede i forhold til, hvilken behandling der  vil være mest optimalt. Der bliver selvfølgelig taget højde for, at generne kan have ændret sig op til selve behandlingen.

* Behandlingen egner sig til alle typer, men primært til sportsudøvere – book en tid HER