fbp
springerknæ
30/60min
395/695 DKK

Springerknæ

Springerknæ / Jumper’s knee 

Springerknæ er en senebetændelse, som er lokaliseret under og over knæskallen (patella). Dette skyldes generelt en overbelastning af den hæftende sene fra musklen m. quadriceps femoris. Denne sene (patellarsenen) strækker sig fra knæskallens øverste del til den nederste del, hvorpå den hæfter på skinnebenets øverste del.

Det ses ofte i sportsgrene, hvor der indgår eksplosive spring/hop og pludselige standsninger. 

Symptomer på springerknæ:

  • Smerter og ømhed i senehæftningen under knæskallen (kan brede sig til øvre del af knæet.)
  • Forværring ved løb og hop
  • Begrænset fysisk aktivitet grundet smerte
  • Kan mærke smerter når man går på trapper, kører bil, og generelt har været stillesiddende i længere tid.

 

Hvordan behandler man et springerknæ?

Hos FixYou Sports Clinic ser vi bedst effekt ved brug af sportsakupunktur til et springerknæ/jumper’s knee. Vi ser ofte, at behandlingen af et springerknæ er et længere forløb, hvor man benytter sportsakupunktur og undgår for meget belastning af knæet/knæene. Du kan eventuelt skadesforebygge et springerknæ ved at styrketræne med fokus på at styrke omliggende muskulatur. Det er væsentligt at pointere, at tilstanden oftest er længerevarende, og ikke blot forsvinder fra den ene dag til den anden. Det er vigtigt, at man undgår belastning af knæet, skadesforebygger og evt. anvender behandling hos FixYou, hvis man ønsker hurtigst virkning. En behandling af springerknæ vil som regel vare omkring 25-30 minutter.

Hvis problematikken er tilbagevendende

Hvis problematikken bliver ved med at komme tilbage, eller hvis du har gået med problematikken i længere tid, anbefaler vi en behandling med sportsfysioterapi.

Ingen forløb er de samme og problematikken vil altid udforme sig forskelligt efter individet. Vores Sportsfysioterapeut vil dog altid starte med at lave en grundig undersøgelse samt eventuelle test for at få et overblik over problematikkens omfang. Ud fra dette vil han sammensætte et forløb bestående af manuel behandling på klinikken, vejledning ift. korrekt aflastning og tilrettelæggelse af de optimale øvelser for at styrke området op igen. Alt sammen for at hjælpe dig godt og trygt gennem forløbet og hurtigst muligt tilbage til “normal” funktion igen.

 

Hvad gør jeg inden, under og efter min konkurrence?

Inden den kommende konkurrence, skal man prøve, at vedligeholde de førnævnte punkter: Ikke for meget belastning af knæene, skadesforebyggende styrketræning og evt. behandling hos FixYou Sports Clinic. Under konkurrencen kan det være en fordel, at gøre brug af sportstape eller støttende sportsbandage, så man undgår pludselige bevægelser.

Efterfølgende har vi bedst erfaring med, at man hurtigst muligt kommer i gang med sit forløb hos FixYou.

 

Kontakt os gerne

Du er altid mere end velkommen til at kontakte os på Facebook, instagram, mail: info@fixyou.dk eller på +4552511303 til en uforpligtende samtale, hvor vi gennemgår din nuværende tilstand. Her vil vi vejlede i forhold til, hvilken behandling der  vil være mest optimalt. Der bliver selvfølgelig taget højde for, at generne kan have ændret sig op til selve behandlingen.

* Behandlingen egner sig til alle typer, men primært til sportsudøvere – book en tid HER