fbp
løberknæ
30/60min
395/695 DKK

Løberknæ

Løberknæ / Runners knee

Løberknæ er en senebetændelse, som er lokaliseret på ydersiden af knæskallen (patella). Dette skyldes generelt en overbelastning af senen fra lårmusklen (tractus iliotibialis). En sene som udspringer oppe i hoftekammen, og følger lårbenets yderside, hvorved den hæfter sig på ydersiden af underbenet. Irritationen af tractus iliotibialis sker eftersom, at senen gentagende gange gnider sig frem og tilbage hen over lårbenet ved knæleddet.  

Tilstanden ses ofte i sportsgrene, hvor atleten skal lave en ensformig bevægelse over længere tid. Det  kan eksempelvis være løb, cykling eller gang over en længere distance. 

 

Symptomer på løberknæ:

  • Smerter og ømhed på ydersiden af knæskallen og op langs lårbenets yderside. 
  • Begrænset fysisk aktivitet grundet smerter.
  • Ømhed efter kort tids løb.
  • Vær særlig opmærksom på, om smerterne ikke forsvinder efter 5-10 minutters løb eller blot gradvist forværring under løb.

 

Hvordan behandler man et løberknæ?

Hos FixYou Sports Clinic ser vi bedst effekt ved brug af sportsakupunktur til et løberknæ/runner’s knee. Vi ser ofte, at behandlingsforløbet af et løberknæ kan være en længerevarende proces, hvor benyttelse af sportsakupunktur og generel afbelastning af knæ kan være skånsomt for behandlingsprocessen. Du kan eventuelt skadesforebygge et løberknæ ved at styrketræne med fokus på at styrke omliggende muskulatur. Det er væsentligt at pointere, at tilstanden oftest er længerevarende, og ikke blot forsvinder fra den ene dag til den anden. Det er vigtigt, at man undgår belastning af knæet, skadesforebygger og evt. anvender behandling hos FixYou, hvis man ønsker hurtigst mulig virkning. En behandling af løberknæ hos FixYou Sports Clinic vil som regel vare omkring 25-30 minutter.

Hvis problematikken er tilbagevendende

Hvis problematikken bliver ved med at komme tilbage, eller hvis du har gået med problematikken i længere tid, anbefaler vi en behandling med sportsfysioterapi.

Ingen forløb er de samme og problematikken vil altid udforme sig forskelligt efter individet. Vores Sportsfysioterapeut vil dog altid starte med at lave en grundig undersøgelse samt eventuelle test for at få et overblik over problematikkens omfang. Ud fra dette vil han sammensætte et forløb bestående af manuel behandling på klinikken, vejledning ift. korrekt aflastning og tilrettelæggelse af de optimale øvelser for at styrke området op igen. Alt sammen for at hjælpe dig godt og trygt gennem forløbet og hurtigst muligt tilbage til “normal” funktion igen.

 

Hvad gør jeg inden, under og efter min konkurrence?

Inden den kommende konkurrence, skal man prøve, at vedligeholde de førnævnte punkter: Ikke for meget belastning af knæene/lået, skadesforebyggende styrketræning og evt. behandling hos FixYou Sports Clinic. Under konkurrencen kan det være en fordel, at gøre brug af sportstape eller støttende sportsbandage, så man minimere belastningen.

Efterfølgende har vi bedst erfaring med, at man hurtigst muligt kommer i gang med sit forløb hos FixYou.

 

Kontakt os gerne

Du er altid mere end velkommen til at kontakte os på Facebook, instagram, mail: info@fixyou.dk eller på +4552511303 til en uforpligtende samtale, hvor vi gennemgår din nuværende tilstand. Her vil vi vejlede i forhold til, hvilken behandling der  vil være mest optimalt. Der bliver selvfølgelig taget højde for, at generne kan have ændret sig op til selve behandlingen.

* Behandlingen egner sig til alle typer, men primært til sportsudøvere – book en tid HER