fbp
skuldersmerter
30/60min
395/695 DKK

Skuldersmerter

Skuldersmerter er et vidt begreb, som rækker over en masse forskellige problematikker, der er lokaliseret i skulderleddet. Tit og ofte oplever vi, at folk mærker ømhed og spændinger i skuldrene og øverste del af ryggen (trapezius) grundet arbejde og en generel dårlig kropsholdning. Det kan selvfølgelig også opstå i forbindelse med sport eller ulykker, og det er forskelligt fra problematik til problematik hvilken behandlingsform, der virker mest optimal.

Ofte ser vi…

Eksempelvis oplever vi ofte, at atleter kommer ind og mærker lokale “murrende” smerter på forsiden af skulderen ved bevægelse over hovedet. Disse symptomer kan tyde på, begyndende betændelse i bicepssenen. Det er en betændelsestilstand, som ofte opstår hos atleter, der benytter barbells i sin normale træning og/eller til konkurrence. Hvis denne tilstand er gældende, vil en af vores behandlere gøre brug af sportsakupunktur, da vi har gode erfaringer med at benytte denne behandlingsform på betændelsestilstande. 

 

Behandling ved skuldersmerter?

Inden behandling vurderes skulderens nuværende tilstand og inflammationens omfang, så vi kan vurdere, hvilken behandling der vil være bedst for den enkelte person. Somme tider ser vi, at man har kompenseret for smerterne, og at der i mellemtiden er opstået spænding et andet sted på kroppen. Her vil den bedste behandling ofte være, at kombinere sportsakupunktur og sportsmassage. Denne behandling vil varer 55-60 min. Hvis det blot er sportsakupunktur man ønsker varer behandlingen 25-30 min.

 

Andre betændelsestilstande

Det er generelt disse inflammationstilstande i senestrukturer, som vi oplever mest i forbindelse med smerter i skulderen. Udover bicepssenebetændelse, ser vi også tit betændelsestilstande i skulderens slimsække (en såkaldt bursit) og ledkapsel (en såkaldt kapsulitis). Disse er også betændelsestilstande, og vi vil dermed vurdere og behandle problematikken med sportsakupunktur.

 

Oftest sete sportsgrene med skulderproblematikker

Som nævnt tidligere, ser vi generelt fremtonede betændelsestilstande ved armbevægelser i hovedhøjde og/eller over hoved. Det ses i en lang række sportsgrene, og vi oplever det især i følgende:

  • Crossfit
  • Svømning
  • Roning
  • OCR

 

Hvad gør jeg inden, under og efter min konkurrence?

Inden den kommende konkurrence, skal man prøve, at vedligeholde følgende punkter: Ikke for meget belastning af skulderen, skadesforebyggende styrketræning og evt. behandling hos FixYou Sports Clinic. Under konkurrencen kan det være en fordel, at gøre brug af kompressionsbind, kinesiotape og/eller sportstape, så man minimere belastningen. Efterfølgende har vi bedst erfaring med, at man hurtigst muligt kommer i gang med sit forløb hos FixYou Sports Clinic.

Hvis problematikken er tilbagevendende

Hvis problematikken bliver ved med at komme tilbage, eller hvis du har gået med problematikken i længere tid, anbefaler vi en behandling med sportsfysioterapi.

Ingen forløb er de samme og problematikken vil altid udforme sig forskelligt efter individet. Vores Sportsfysioterapeut vil dog altid starte med at lave en grundig undersøgelse samt eventuelle test for at få et overblik over problematikkens omfang. Ud fra dette vil han sammensætte et forløb bestående af manuel behandling på klinikken, vejledning ift korrekt aflastning og tilrettelæggelse af de optimale øvelser for at styrke området op igen. Alt sammen for at hjælpe dig godt og trygt gennem forløbet og hurtigst muligt tilbage til “normal” funktion igen.

 

Kontakt os gerne

Du er altid mere end velkommen til at kontakte os på Facebook, instagram, mail: info@fixyou.dk eller på +4552511303 til en uforpligtende samtale, hvor vi gennemgår din nuværende tilstand. Her vil vi vejlede i forhold til, hvilken behandling der  vil være mest optimalt. Der bliver selvfølgelig taget højde for, at generne kan have ændret sig op til selve behandlingen.

* Behandlingerne egner sig til alle typer, men primært til sportsudøvere – book en tid HER