fbp
skinnebensbetændelse
30/60min
395/695 DKK

Skinnebensbetændelse

Skinnebensbetændelse opstår grundet en overbelastning i skinnebenets (tibia’s) omliggende knoglehinde, muskulatur og senehæftninger. Det ses ofte, at selve inflammationen starter i de hæftende sener på skinnebenets øverste og nederste del, da denne struktur generelt er tyndere og mere udsat end midterstykkets tykkere muskulatur. Denne del af skinnebenet har sværere ved at blive betændt, men det kan forekomme hvis tilstanden ikke bliver behandlet eller holdt i ro.

Hos FixYou Sports Clinic ser vi ofte tilstanden hos atleter, som løber meget (lander på hælen), og generelt i sportsgrene med mange hop indblandet. Det kan også forekomme hos personer med enten indadroteret eller udadroteret knæ.

Symptomer på skinnebensbetændelse:

  • Smerter og ømhed på skinnebenets inderside/forside under og efter fysisk aktivitet.
  • Begrænset fysisk aktivitet grundet smerter med en murrende fornemmelse.
  • Smerter ved hop og løb
  • Kan have aftagende smerter efter grundig opvarmning

Hvordan behandler man skinnebensbetændelse?

Hos FixYou Sports Clinic ser vi bedst effekt ved brug af sportsakupunktur til skinnebensbetændelse. Vi ser ofte, at behandlingsforløbet af skinnebensbetændelse kan være en længerevarende proces, hvor benyttelse af sportsakupunktur og generel aflastning af benene kan være til stor hjælp for behandlingsprocessen. Ydermere kan det være en fordel, at begynde på skadesforebyggende træning i form af styrketræning af omliggende muskulatur.

Det er væsentligt at pointere, at tilstanden oftest er længerevarende, og ikke blot forsvinder fra den ene dag til den anden. Det er vigtigt, at man forsøger at undgå at belaste underben og fødder, og evt. anvender behandling hos FixYou, hvis man ønsker hurtigst mulig virkning. En behandling af skinnebensbetændelse hos FixYou Sports Clinic vil som regel vare omkring 25-30 minutter.

Hvis problematikken er tilbagevendende

Hvis problematikken bliver ved med at komme tilbage, eller hvis du har gået med problematikken i længere tid, anbefaler vi en behandling med sportsfysioterapi.

Ingen forløb er de samme og problematikken vil altid udforme sig forskelligt efter individet. Vores Sportsfysioterapeut vil dog altid starte med at lave en grundig undersøgelse samt eventuelle test for at få et overblik over problematikkens omfang. Ud fra dette vil han sammensætte et forløb bestående af manuel behandling på klinikken, vejledning ift. korrekt aflastning og tilrettelæggelse af de optimale øvelser for at styrke området op igen. Alt sammen for at hjælpe dig godt og trygt gennem forløbet og hurtigst muligt tilbage til “normal” funktion igen.

Hvad gør jeg inden, under og efter min konkurrence?

Inden den kommende konkurrence, skal man prøve, at vedligeholde de førnævnte punkter: Ikke for meget belastning af benene, skadesforebyggende styrketræning og evt. behandling hos FixYou Sports Clinic. Under konkurrencen kan det være en fordel, at gøre brug af støddæmpende indlæg, kompressionsstrømper og generelt godt fodtøj, så man minimere belastningen. Efterfølgende har vi bedst erfaring med, at man hurtigst muligt kommer i gang med sit forløb hos FixYou Sports Clinic.

 

Kontakt os gerne

Du er altid mere end velkommen til at kontakte os på Facebook, instagram, mail: info@fixyou.dk eller på +4552511303 til en uforpligtende samtale, hvor vi gennemgår din nuværende tilstand. Her vil vi vejlede i forhold til, hvilken behandling der  vil være mest optimalt. Der bliver selvfølgelig taget højde for, at generne kan have ændret sig op til selve behandlingen.

* Behandlingen egner sig til alle typer, men primært til sportsudøvere – book en tid HER