fbp
Hælspore
30/60min
395/695 DKK

Hælspore & Svangsenebetændelse

I FixYou Sports Clinic oplever vi tit, at folk kommer ind med problematikker under fødderne. Ofte skyldes det en overbelastning af fodens underside, som i daglig tale kaldes svangsenebetændelse. Denne tilstand forveksles tit med begrebet hælspore, som i bund og grund skyldes en knogleudvækst på hælknoglen. Hælsporen bringer nødvendigvis ikke smerter på vedkommende med tilstanden.

Svangsenebetændelse kommer grundet af overbelastning af en bindevævsplade (plantarfascien) lokaliseret under foden. Den udspringer bagerst på foden fra hælbenet og fortsætter frem til tæerne. Det er i hæftningen ved hælbenet, at man som regel mærker smerter ved en svangsenebetændelse.

Tilstanden kan skyldes en længere række ting, såsom hvis man har stået på hårdt underlag i længere tid. Du kan have større risiko for svangsenebetændelse, hvis du er platfodet eller hulfodet.

Hos FixYou Sports Clinic ser vi ofte tilstanden hos atleter, som løber længere distancer, og generelt i sportsgrene med mange hop indblandet.

 

Symptomer på svangsenebetændelse:

  • Smerter og ømhed på undersiden af foden fra hælen og langs svangen.
  • Begrænset fysisk aktivitet grundet smerter.
  • Værste smerter om morgen
  • Ømhed om aften efter en dag med meget belastning.
  • Aftagende smerter efter opvarmning

Hvordan behandler man svangsenebetændelse?

Hos FixYou Sports Clinic ser vi bedst effekt ved brug af sportsakupunktur både til svangsenebetændelse og hælspore. Vi ser ofte, at behandlingsforløbet af begge tilstande kan være en længerevarende proces, hvor benyttelse af sportsakupunktur og generel aflastning af fødderne kan være til stor hjælp for behandlingsprocessen. Det er væsentligt at pointere, at tilstandene oftest er længerevarende, og ikke blot forsvinder fra den ene dag til den anden. Det er vigtigt, at man undgår voldsom belastning af hælen/foden, og anvender evt. behandling hos FixYou Sports Clinic, hvis man ønsker hurtigst mulig virkning. En behandling af hælspore eller svangsenebetændelse hos FixYou Sports Clinic vil som regel vare omkring 25-30 minutter.

Hvis problematikken er tilbagevendende

Hvis problematikken bliver ved med at komme tilbage, eller hvis du har gået med problematikken i længere tid, anbefaler vi en behandling med sportsfysioterapi.

Ingen forløb er de samme og problematikken vil altid udforme sig forskelligt efter individet. Vores Sportsfysioterapeut vil dog altid starte med at lave en grundig undersøgelse samt eventuelle test for at få et overblik over problematikkens omfang. Ud fra dette vil han sammensætte et forløb bestående af manuel behandling på klinikken, vejledning ift korrekt aflastning og tilrettelæggelse af de optimale øvelser for at styrke området op igen. Alt sammen for at hjælpe dig godt og trygt gennem forløbet og hurtigst muligt tilbage til “normal” funktion igen.

 

Hvad gør jeg inden, under og efter min konkurrence?

Inden den kommende konkurrence, skal man prøve, at vedligeholde de førnævnte punkter: Ikke for meget belastning af foden/hælen og evt. behandling hos FixYou Sports Clinic. Under konkurrencen kan det være en fordel, at gøre brug af støddæmpende indlæg og generelt godt fodtøj, så man minimere belastningen. Efterfølgende har vi bedst erfaring med, at man hurtigst muligt kommer i gang med sit forløb hos FixYou.

 

Kontakt os gerne

Du er altid mere end velkommen til at kontakte os på Facebook, instagram, mail: info@fixyou.dk eller på +4552511303 til en uforpligtende samtale, hvor vi gennemgår din nuværende tilstand. Her vil vi vejlede i forhold til, hvilken behandling der  vil være mest optimalt. Der bliver selvfølgelig taget højde for, at generne kan have ændret sig op til selve behandlingen.

* Behandlingen egner sig til alle typer, men primært til sportsudøvere – book en tid HER