fbp

Michella Huban – skiftet fra CrossFit til Calisthenics

1. november 2018

25 årige Michella Huban har dyrket konkurrencesport de sidste 5 år men har været et bred spektrum af sportsgrene igennem. Hun startede ud med at spille håndbold, og senere fik hun smag for langdistanceløb. Det resulterede i 3 Marathons, men Michella ønskede endnu flere udfordringer end hvad den lange landevej kunne tilbyde hende. Hun startede derfor til CrossFit.Når Michella først har sat sig for noget, gør hun alt hvad hun kan for at opnå success! Da Michella startede til CrossFit havde hun et mål om at kunne mestre alle skills indenfor CrossFit inden der var gået et år, og selvfølgelig nåede hun sit mål! De sidste tre år har Michella deltaget i danske CrossFit konkurrencer og et par internationale konkurrencer.
“Jeg har konkurreret i mod de bedste kvindelige danske crossfittere hvor jeg selv har vœret en af dem.”

Skiftet fra Crossfit til calisthenics

Michellas dedikation til hele tiden at lære nye ting og opnå nye mål, fik hende til at tage en svær beslutning for 2 måneder siden. Michella valgte at stoppe til CrossFit, en sport som hun var utrolig god til, til fordel for en sport som hun ved hun kan blive endnu bedre til! Efter 5 år som CrossFitter, besluttede Michella sig for at prøve kræfter af med Calisthenics, som helt grundlæggende er gymnastik, hvor man har fokus på egen kropsvægt. Calisthenics er en voksende sport i Norden, og har eksisteret de sidste 12 år. De fleste dygtige atleter indenfor sporten konkurrerer i diverse Street Workout Konkurrencer, der finder sted flere gange om året rundt omkring i verden. Michellas konkurrence-gen brænder også stadig, og målet er da også, at komme til at konkurrere i Street Workouts på sigt!
“Jeg har haft brug for nye udfordringer, og brug for at sætte mig nye mål, som kan tage min trœning til det næste niveau.”
Det har Calisthenics i den grad givet Michella! Hun kommer dagligt ud af sin komfortzone og lærer hele tiden nye ting – præcis som hun bedst kan lide det!Det bedste ved Calisthenics ifølge Michella er, at du kan dyrke den hvor som helst og når som helst, da det ikke kræver andet end din egen kropsvægt. Michella kan allerede mærke efter 2 måneder at hun har fået langt mere kropskontrol, er blevet stærkere og mere smidig. Michella arbejder lige nu på at mestre de to skills Slow Motion Strict Bar-Muscle Up og Handstand Press, og målet er at disse skills er mestret inden hendes fødselsdag den. 2. April 2019! 

Mål for fremtiden

I fremtiden er Michella ikke i tvivl om hvad drømmen er. Hun har en to års plan rullet ud foran sig, hvor hun vil være en af de bedste kvinder i Europa indenfor Calisthenics. Michellas helt store drøm er, at få kastet mere lys på denne sportsgren og at flere (specielt kvinder) får lyst til at arbejde mere med deres egen kropsvægt og fascineres over hvad den kan og ikke bare hvordan den ser ud.

Da Michella træner hårdt og meget, og har nogle helt specifikke mål for sin sportsgren er det vigtigt at hendes krop er optimeret og klar til hvert eneste træningspas. FixYou har tidligere hjulpet hende af med en skulderskade, og i dag bruger hun jævnligt FixYou, og fremhæver også vigtigheden i at forebygge frem for først at få behandling når skaden er sket. Hun mener, at der er for mange træningsfolk der vælger at nedprioriterer behandlinger til deres krop som konstant er under pres. Skaden opstår ofte når man glemmer at passe på sin krop, og derfor er forebyggelse vejen frem!

Du finder FixYou Sports Clinics behandlinger her.

Du kan følge Michella Huban på Instagram: @michellahuban