fbp

OCR – Forberedelse til første løb

26. marts 2018

Sæsonen for Obstacle Course Racing (ofte forkortet OCR) er skudt igang og det har givet teamet i FixYou en masse at lave. Vi arbejder med en del atleter indenfor sporten, heriblandt nogle af eliteatelterne, og vi er derfor ofte til stede ude ved diverse løb for at heppe på dem!

Sporten er blevet utrolig populær de seneste år, da den udfrodrer den almindelige løbetur med forhindringer der minder om discipliner indenfor crossfit. Derfor kommer de fleste muskelgrupper i spil. OCR er for alle, uanset om man ønsker at give sig selv nogle nye udfordringer eller teambuilde med arbejdet.  Vi vil derfor fortælle jer hvad sporten egentlig går ud på og hvordan man kan forderede sig på sit første løb.

Hvad er OCR?

OCR er en forholdsvis ny sport, hvor det første officielle verdensmesterskab blev afholdt i 2014. De forskellige løb findes i forskellige distancer og med forskellige forhindringer, så det er muligt at finde et løb der passer alle uanset niveau. Det er en god ide at sætte sig ind i hvilket løb man vil løbe i god tid, så man tilsvarende kan få de tidlige og billige biletter. Når man er tilmeldt får man af vide hvilket heat man skal løbe i. De første heats er som regel for eliteatleterne og de øvede atleter.

Forberedelse til det første løb

Først og fremmest er OCR et løb, og det gælder derfor om, at have sin kondition i orden hvis man ønsker en god tid. Derudover bliver der stillet en masse forskellige forhindringer op, der både kan indkludere at man skal være i stand til at løfte tunge ting, kunne bære sin egen kropsvægt og have nogle tekniske færdigheder (eks. monkeybars og rope climping).  Derfor er det en god ide at træne hele kroppen samtidig med løbetræningen. Da der findes en del forhindringer der forudsætter at du kan holde din egen kropsvægt oppe ved hjælp af dine hænder, er grebstyrke utroligt vigitgt at træne. Det kan f.eks. gøre ved at hænge sig fra en pullupbar så længe som muligt.

Det vil også være en god ide at få en times sportsmassage inden et løb for at gøre kroppen klar, og forebygge skader. Det vil ligeledes få kroppen til at yde mere. Efter løbet vil det være en god ide at få en times sportsmassage igen, for at restituere hurtigere. Hvis du alligevel skulle få en skade under løbet, er det vigtigt at du booker en tid til fysioterapi hurtigst muligt, så du hurtigt bliver skadesfri og kan fortsætte din træning.

hvad skal du have med?

Hvis det er dit første OCR løb er der ingen grund til at invistere i en masse nyt udstyr før du ved om du bliver bidt af sporten. Derfor vil det være tilstrækkeligt at løbe i et par gode løbesko og tætsiddende tøj. Lad være med at tage noget på du ikke ønsker skal blive beskidt eller hullet, da du kan komme igennem alt fra mudder, vand og pigtråd. Nogle foretrækker også at løbe med handsker, specielt i starten, da det kan hjælpe på grebstyrken. Det er også en god ide at tage skiftetøj med som du kan skifte til efter løbet da der er stor chance for at du er våd når du kommer i mål.

Til sidst er der kun at sige, husk at spis en masse kulhydrater før løbet, drik rigeligt med vand og lav en god opvarmning inden! Det bliver med garanti både sjovt og udfordrende så nyd det, og lad os høre i FixYou hvordan dit løb er gået næste gang du besøger os i klinikken!

God træning og godt løb,

Fra Teamet i FixYou