Træningsskader: Hvordan du undgår dem
Herunder vil vi liste nogle af de bedste råd til at undgå træningsskader. Det vigtigste i denne sammenhæng er nemlig forebyggelse. forebyggelse, forebyggelse!
undgå at løfte tungt hele tiden
For at undgå en træningsskade skal du undgå at løfte tungt hver gang du er nede at træne. Det er vigtigt også at give kroppen ro til at restituere. Samtidig er der en større risiko for, at du kommer til at lave en forkert teknik hvis du løfter tungere vægte end du kan, og det kan resultere i en træningsskade.
Derudover, hvis du starter med at træne efter en pause, eller er i begyndelsen af dit træningsprogram, er det vigtigt ikke at tage den tungeste vægt. Du skal tage en vægt der tillader dig at tage 10-12 gentagelser.
Vær opmærksom på din teknik
I forlængelse af sidste punkt, er det vigtigt, at du har fokus på at udføre øvelserne korrekt for at undgå en træningsskade. Nogle gode grundregler er, at du skal holde lænderyggen lige under hele øvelsen, sørge for at dine knæ følger dine tæers retning, og at du holder vægten så tæt på kroppen som muligt.
arbejd på din smidighed
Når du opbygger din mobilitet, har du mulighed for, at vælge den teknik der passer til din kropsbygning. Dine vinkler bliver derfor optimeret, og du nedsætter altså skadesrisikoen. Sørg derfor altid for at strække ud enten før din træning, eller brug dine restitutionsdage på udstrækningsøvelser.
Sørg for at få behandling
Det vigtigste når det handler om skadesforebyggelse er, som ordet indikerer, at forebygge! altid og hele tiden! Det er muligt at fremskynde kroppens helingsprocess når man får den rette behandling, og derfor kan man optimere sin træning hvis man får regelmæssige behandlinger. Hvis man går til regelmæssig behandling, er der også større chance for, at en eventuel begyndende skade bliver opdaget i tide, så man kan komme den til livs inden den går hen og bliver rigtig ubehagelig.